Dusi la scoala – de iarna

A fost putina liniste aici pe blog in ultima perioada, dar zau ca nu am stat degeaba intre timp. Dupa ce am reusit sa trecem cu bine si intregi prin proiectia de saptamana trecuta (si mai pregatim una mai corporate pentru colegii de la birou), am reusit sa iesim oleaca si la zapada. Acum cateva saptamani am insotit echipa de la Flo Adventure si am redevenit scolari. Nu chiar pe bancile scolii, dar nici departe: Scoala de iarna a echipei Flo Adventure a fost o ocazie excelenta sa invatam cu ce se manaca muntele si iarna (raspuns: cu floralac, dar mai multe detalii vedeti in poze mai jos, altceva nu va pot spune :P).

Retezat 2015 - Scoala de iarna - Flo Adventure - @Dusi.ro

Cu ajutorul (si mai ales spre distractia) echipei de instructori am facut cate putin din:

mers de tura in grup, in conditii de iarna

escaladat pante abrupte cu ajutorul pioletului tehnic

– exercitii de cautare si salvare victime in caz de avalansa

tehnici de mers pe ghetar, cu salvare / retragere din crevase

escalada / catarare pe gheata

exercitii de salvare ale victimelor in conditii de iarna si de noapte

– alergare in stafeta / suveica la peste 2.000 de metri altitudine

– teorie si exercitii pentru acordarea primului ajutor

– si altele, inclusiv multa voie buna

Mai multe nu va povestesc, va spun doar ca Lucia, instructoarea noastra “draga”, s-o gandit ca este un bun test pentru prima simulare de salvare sa se ascunda… in brad. Mai exact, a sarit din poteca in brad, cat sa nu lase urme. Ii drept, o platit cu stat in brad pret de fo jumatate de ora, noaptea, pe ninsoare, dar si noi am cautat-o ca bezmeticii. Ce uameni, dom’le, ce uameni…

Cate ceva din frumusetea rezervatiei Retezat sper sa puteti gasi si in pozele de mai jos. Ne-am preumblat prin: Carnic, cabana Gentiana, Bordu lui Toma, valea Pietrele si imprejurimi.

PS – ne-a placut asa de mult incat deja am revenit o tura in aceeasi zona, dar revenim cu detalii putin mai tarziu ;).

 

Marian

I look like a regular person. I live like a regular person. I even speak like a regular person (sometimes). But my inner core is made from the souls of the past nomads. I wander, I get lost, very often I get sidetracked. But I never stray too far from my nomadic core. It is who I am. I’m always looking to get past borders, limits and “no, you should not”s or “you should”s. I’m always searching, always longing, even though I know there is no end, there is no final answer. But all my quests are taking me closer to my own people: you, the other nomads of this world. And I’m always grateful when I get to meet you. You, the nomads of this world, are the fabric of true life. A shared story, a shared cup of tea or stale piece of bread from last month, a smile or just a simple welcome, a shared dream – this is what travelling is all about for me. Welcome to my world – welcome to my fantasy.

You may also like...

1 Response

  1. 22/09/2016

    […] multa vreme dar cumva am facut ce n-am facut si abia de curand am ajuns la fata locului, noroc cu scoala de iarna. Ne-o placut insa atat de mult incat dupa nici doua saptamani ne-am si reintors, de data asta numai […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.