Tura de Februarie

Astazi am avut de sarbatorit doua evenimente: sfarsitul de Februarie (cu o vreme de Aprilie tarziu), si extinderea echipei dusi.ro cu un nou membru. Ne-am echipat cu un inlocuitor pentru defunctul Fujifilm XF1, cel care ne-a lasat in drum, dupa 2-3 zile de India.
Ii spunem bun venit lui Oly – adica Olympus OM-D E-M10, pe numele lui de fabrica. Dincolo de numele asta atat de complicat de-mi aduce aminte de Enigma din “The Imitation Game”, este de fapt o bijuterie de camera care mi-am mancat deja aproape 3 saptamani cu cautari, alegeri, incercari si testari, ratari si tot asa. Ce este cel mai important este ca de acum incolo avem o camera pe care ne putem intradevar baza (sper!) si, pentru ca in ce ma priveste nimic nu este simplu, a venit “la pachet” cu o poveste si-un prieten nou. Sper sa-i avem alaturi cat mai mult de aici incolo, atat camera cat si noul nostru prieten intr-ale fotografiei.
Dar sa revin la tura de astazi – o planuiam de ceva vreme dar pana acum n-am reusit sa leg tot circuitul. Plecare din Floresti (adica din fata casei), apoi Bucium (Manastur) si: Faget, cabana Faget, casele Micesti, poiana si vraful Peana, varful Magura, sat Salicea, manastirea Tauti, Floresti si inapoi acasa. In total ~30Km, facuti in ~7 ore. Traseul detaliat se gaseste aici: http://runkeeper.com/user/vulupe/activity/519704832. In planul initial era inclusa si Cetatea Fetei din Floresti dar pe final ne-a prins oboseala asa cam lasat-o pentru o alta ocazie.
O tura pe care o recomand cu caldura clujenilor (sau oricum are vreme pentru o astfel de iesire). Are de toate: poteca prin padure, dealuri, poiene faine, cele doua varfuri cele mai inalte din zona, satuce faine si cateva case de vacanta de asemenea. Bonus: in afara de un singur loc, nu exista caini pe traseu.
Si daca tot l-am mentionat pe Oly, noul nostru partener, cam astea au fost rezultatele primei noastre colaborari. Pana pe la jumatatea zilei nu prea m-am prins cum si de unde se fac setarile importante, dar la pauza de pranz l-am mai butonat oleaca si deja era mai bine. Mai pe final am gasit si un filtru superb, de care is tare incantat. Asa ca o sa-l tot abuzez pe viitor :D.

 

Marian

I look like a regular person. I live like a regular person. I even speak like a regular person (sometimes). But my inner core is made from the souls of the past nomads. I wander, I get lost, very often I get sidetracked. But I never stray too far from my nomadic core. It is who I am. I’m always looking to get past borders, limits and “no, you should not”s or “you should”s. I’m always searching, always longing, even though I know there is no end, there is no final answer. But all my quests are taking me closer to my own people: you, the other nomads of this world. And I’m always grateful when I get to meet you. You, the nomads of this world, are the fabric of true life. A shared story, a shared cup of tea or stale piece of bread from last month, a smile or just a simple welcome, a shared dream – this is what travelling is all about for me. Welcome to my world – welcome to my fantasy.

You may also like...

3 Responses

  1. Calin Nitu says:

    Sa va traiasca! Cand dati de baut? 😛

  1. 22/09/2016

    […] bine comentariile voastre in acest sens ;). Sa nu uit: intre timp ne-am mai obisnuit reciproc cu Olympus-ul din dotare plus ca am invatat putina editare – sper sa se simta, de preferat in bine. La […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.