Hardangerbrua Bridge si Vallavik Tunnel, Norvegia

In drum spre Odda, de unde speram noi ca vom urca pe limba trolului – Trolltunga – am trecut prin Vallavik Tunnel si am traversat cel mai lung pod suspendat din Norvegia, Hardangerbrua Bridge. Cat de tare e asta? Pentru noi a fost, si nu are sens sa va mai zic cum topaia de fericire mobra sub noi.

Tunelul Vallavik face parte din drumul national 13 (Norwegian National Road 13) –¬†este unul din tunelele alea care au sensuri giratorii luminate in culori puternice. Tre’ sa va zic cum in primul giratoriu Marian a facut vreo trei ture, de nu mai stia pe unde trebuie sa iasa, trebuie. ūüėõ

Hardangerbrua Bridge am citit noi ca ar fi cel mai lung pod suspendat din tara trolilor, care s-a construit pentru a scurta drumul dintre Oslo si Bergen, exista inainte doar posibilitatea bacului. Podul porneste din munte in munte, adica se continua dintr-un tunel in altul; daca nu ar fi intersiza oprirea pe pod si daca nu ar batea vantul ca nebunul deasupra Hardangerfjorden-ului ar fi un loc splendid pentru un picnic cu belvedere.

 

Adina

Obsedata de toate soiurile de zambete. Si de oameni. Sunt (inca) un copil care calatoreste prin lume si prin vietile altora; iubesc plimbarile si vorbesc mult. Povestesc despre motoare, biciclete, trekking si escalada prin munti, experiente si patanii de pe drumurile batute, iubirea pentru mari si oceane, poate despre concerte, dar sigur despre drumuri - indiferent de mijlocul de transport ales.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.