Lysebotn, Lysevegen road – Norvegia

Lysevegen road este drumul care coboara de la parcarea de unde incepe traseul de trekking catre Kjeragbolten (bolovanul suspendat) pana in buza fiordului Lysefjord.  Pe aici nu aveam in plan sa ne plimbam rotile, dar la indemnul lui Andrei, “daca nu ploua e musai sa-l faceti”, am zis sa hai. Si am hai, ne-a plouat pana acolo, pe serpentine doar ne-a picurat putin, dar ma supravituit cu tot cu bonus de ranjete in final.

Diferenta de nivel este de 932 metri; drumul include 27 de viraje ac de par si un tunel prin munte de 1,1 kilometri, in interiorul caruia se afla o curba in ac de par – pe care parca nu te prea astepti sa o intalnesti in mijlocul unui tunel, cu atat mai putin in mijlocul unui tunel atat de ingust.

Este cotat printre cele mai fascinante si periculoase drumuri din Europa si, evident, nu este accesibil iarna.

Harta si mai multe poze.

Adina

Obsedata de toate soiurile de zambete. Si de oameni. Sunt (inca) un copil care calatoreste prin lume si prin vietile altora; iubesc plimbarile si vorbesc mult. Povestesc despre motoare, biciclete, trekking si escalada prin munti, experiente si patanii de pe drumurile batute, iubirea pentru mari si oceane, poate despre concerte, dar sigur despre drumuri - indiferent de mijlocul de transport ales.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.