Norvegia – Suedia – Oresund Bridge, Danemarca

Dupa Stavanger a inceput drum de hai inapoi acasa. Cu niste noduri in gat am intins drumul si am luat-o spre Copenhaga, unde urma sa ne intalnim cu o prietena draga.

Prin Suedia ne-am luat la intrecere cu un iepuras, care a tinut el musai sa alerge in fata motorului – de-a lungul drumului, la intrecere cu noi. Apoi in Gotenburg ne-a tras o ploaie torentiala de vreo ora – cand cautam un camping sa ne hodinim mobra-  cat sa ne strice tot: de la zen la coafura, sa recupereze probabil faptul ca toata ziua nu ne-a atins nici o picatura de apa.

Din Malmo pana in Copenhaga ne-a batut cea mai briza dintre brize, ne-a si plouat; ba chiar vulpoiul a tinut musai sa se intinda si intr-un musuroi de furnici – atunci cand am prins cateva raze de soare si ne-am insins la uscat, sper zenificare. A fost un vis. Alt vis implinit a fost sa traversam Oresund Bridge (da, exista si aici o taxa de drum). Podul care leaga Suedia de Danemarca. Bineinteles ca este de fapt o autostrada, bineinteles ca ne-am oprit intre tari sa ne tragem in poza si vajaiau masinile pe langa noi.

Copenhaga? Visul oricarui biciclist. Serios, e frumoasa rau capitala asta. Si e mare si plina de cladiri cu arhitectura faina si piste de biciclete – cu multe biciclete pe ea, indiferent de vremea care aici e oricum capricioasa constant.

Adina

Obsedata de toate soiurile de zambete. Si de oameni. Sunt (inca) un copil care calatoreste prin lume si prin vietile altora; iubesc plimbarile si vorbesc mult. Povestesc despre motoare, biciclete, trekking si escalada prin munti, experiente si patanii de pe drumurile batute, iubirea pentru mari si oceane, poate despre concerte, dar sigur despre drumuri - indiferent de mijlocul de transport ales.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.