Rusia – Finlanda – Cercul Polar – video

In Rusia am stat vreo 4 zile, mai mult nu ne permitea viza, dar experienta a fost neasteptat de buna, cel putin pentru mine. Sankt Petersburgul a fost o surpriza grozava – un Amsterdam mai larg, cu cladiri care mai de care mai colorate, mai mari, mai impunatoare. Petru cel Mare si-a facut de cap frumos.

Drumurile au fost bune si ne-au dus, drept surpriza, chiar la iesire din Rusia, in vizita la un club al mototciclistilor din zona. Am stat aici la povesti si am baut o cafea cu mult lapte, din partea casei si apoi am trecut in Finlanda.

Helsinki-ul nu mi s-a parut special, dar e drept ca doar l-am traversat si am preferat sa dormim la campinguri in orase mai mici sau chiar in sate. Tara asta unde am intalnit primele poduri facute peste autostrada, pentru animale, si unde lacurile par ca ocupa mai multa suprafata decat pamantul cu drumurile noastre ne-a dat sansa sa ne facem un prieten foarte fain.

Chiar inainte sa traversam Cercul Polar, la o benzinarie unde intentionam sa ne dam costumele de ploaie jos, l-am intalnit pe Tommi. Tommi please singur spre Norkapp, intr-o tura de 4-5 zile, din sudul Finlandei pana la Capul Nord si inapoi. Nu va zic si ca mai facuse de doua ori treaba asta cu Ironbutt. La pauza de suc si mere, de la magazinul ce se afla dreeept pe cerc am decis sa ne continuam impreuna calatoria, pana la Nordkapp.

Adina

Obsedata de toate soiurile de zambete. Si de oameni. Sunt (inca) un copil care calatoreste prin lume si prin vietile altora; iubesc plimbarile si vorbesc mult. Povestesc despre motoare, biciclete, trekking si escalada prin munti, experiente si patanii de pe drumurile batute, iubirea pentru mari si oceane, poate despre concerte, dar sigur despre drumuri - indiferent de mijlocul de transport ales.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.